Kövesdi Csilla Írisz vagyok, a Bizsu Manufaktúra és az Írisz Bizsu megálmodója.

Az alkotás a létezésem része. Bármit szívesen alkotok, az alkotás öröméért. Ahogy én alakultam, úgy alakult a márkám is. Most már letisztultabb és érdekesebb. A kézművesség mellett a Sámánok útját járom, s azt igyekszem megmutatni az embereknek, hogy másképp is lehet csinálni.

Egy pici kitekintés a múltba

Ékszerészként végeztem, aranyműves szakon. Eredetileg fogalmam sem volt, hogy mit akarok csinálni, aztán egyszer sétáltunk anyukámmal és felvetette az ötletet. Aranyművesként dolgoztam már az iskola második évében is, lehetőségem volt egy egyedi ékszerkészítő műhelyben is tapasztalatot szerezni és egy tömeggyártással foglalkozó cégnél is dolgoztam egy évig. Mindkettő rendkívül érdekes volt számomra. Végül volt egy baleset a műhelyben, és ezután inkább ékszerboltban helyezkedtem el. A gyerekeim születése után itthon kezdtem kialakítani egy műhelyt magamnak, ahol bizsukkal tudok foglalkozni. Elkezdtem a javítást, mert igény volt rá és nem foglalkozott vele senki akkoriban. Ma is én vagyok egyedül, aki mindenféle bizsut meg tud javítani, nem csak a gyöngyfűzést, hanem mindenféle egyéb hibákat is. Emellett saját ékszereket is készítek, de megrendelésre is rendszeresen készítek ékszereket.

Több, mint ékszer: életérzés

Az ékszereim eklektikusak, sokféle embert szólítanak meg. Mindenkivel megtalálom a hangot és az ékszereim is ezt mutatják, sokfélék és sok stílusban készülnek. Az én stílusom a sokszínűség.

Egyedi darabokat készítek, amiket jól lehet az öltözékekkel kombinálni, a saját stílusodnak megfelelően. Nem kifutóra készült óriás darabok, viszont vonzzák a tekintetet, emellett színesek és vidámak. A célom nem az, hogy mindenkinek tetsszen, hanem az, hogy, ha viseled bármelyik ékszerem, ami megszólít, akkor érezd a szabadságot és azt, hogy különleges vagy. Mert bár az ékszereim egyediek, de attól lesznek igazán különlegesek, hogy te viseled őket.

A kollekcióim egy-egy témakör köré épülnek. A világ változásait vagy a saját érzéseimet dolgozom fel ilyenkor az ékszerekben. Emellett vannak olyan darabok, amelyek nem kollekciók részei, különleges anyagokból készülnek, szokatlan megoldásokkal.

Újra-ékszer!

Az újrahasznosítás már megjelent a piac több részén is, a palackokat, szemetet újra hasznosítjuk. Az ékszerekkel is lehet ugyan ezt tenni. Nem kell feltétlen kidobni. Bár az ékszerek nem létszükséglet, de emlékeket őriznek, érzelmek fűznek hozzá minket, ezért fontosak számunkra. Ha egy régi ékszert már nem tudunk hordani, akkor annak csak áll az energiája, érdemes újra gondolni, hogy újra használható legyen.

Ha van régi ékszered, amit már nem hordasz, de emlék köt hozzá, vagy szeretnéd újra hordani, de már nem illik hozzád, vagy van rajta egy darab, amit megmentenél, akkor keress bátran! A kreativitás határtalan, így biztosan szuper ékszert kapsz a végén vissza.

Javítás

Nagyon sokan keresnek meg a régi kedvelt ékszerük javításával. Szinte bármit meg tudok javítani, de a bizsujavítás nem csak arról szól, hogy egy ékszert megragasztunk, sokszor ezek az ékszerek emlékeket őriznek és nagyon kedvesek a tulajdonosaiknak. Nekem is vannak emléket őrző ékszereim, ezért minden hozzám kerülő ékszert kincsként kezelek.

Zöld javított lánc
Javítás és átalakítás

Környezettudatosság

Számomra fontos a környezet védelme, ezért a készítés közben is mindig a minimál szeméttermelésre törekszem. A javítás is részben ezt a célt szolgálja, miért vennénk újat folyton, ha meg is lehet javítani?

Vannak Zero Waste, azaz hulladékmentes ékszereim, amik semmilyen hulladékot nem termelnek, mivel minden leeső darab végül tömőanyagként kerül felhasználásra. Ezek a MAKRAMÉ ékszereim.

A csomagolásnál is törekszem a környezettudatosságra, ezért igyekszem újrahasznosított anyagokat használni, ezért a borítékokat is újrahasználom.

Garancia

A 20-as éveimben még nem voltam a precizitás megszállottja, de az évek alatt megtanultam, hogy mennyire fontos pontosan dolgozni, még ha néha ez több időt is vesz igénybe. Így a végeredmény sokkal tartósabb és minőségibb. Ezért tudok minden javításra garanciát vállalni.

Emellett ha megbeszélünk valamit, az biztosan úgy lesz elkészítve. Ha valami kétséges, akkor mindig egyeztetni szoktam, hogy hogyan csináljuk a dolgokat.


A Bizsu Manufaktúra tehát javítás, készítés és átalakítás vagyis minden, ami BIZSU.

0

Kosarad

Quantity: 0 Items: 0
The Cart is Empty
No Product in the Cart!
Ft
Ft
Ft0.00