Kövesdi Csilla Írisz vagyok, a Bizsu Manufaktúra és az Írisz Bizsu megálmodója.

Az alkotás a létezésem része. Bármit szívesen alkotok, az alkotás öröméért. Ahogy én alakultam, úgy alakult a márkám is. Most már letisztultabb és érdekesebb. Olvasd el, miért.

Több, mint ékszer: életérzés

Az ékszereim eklektikusak, sokféle embert szólítanak meg. Mindenkivel megtalálom a hangot és az ékszereim is ezt mutatják, sokfélék és sok stílusban készülnek. Az én stílusom a sokszínűség.

Egyedi darabokat készítek, amiket jól lehet az öltözékekkel kombinálni, a saját stílusodnak megfelelően. Nem kifutóra készült óriás darabok, viszont vonzzák a tekintetet, emellett színesek és vidámak. A célom nem az, hogy mindenkinek tetsszen, hanem az, hogy, ha viseled bármelyik ékszerem, ami megszólít, akkor érezd a szabadságot és azt, hogy különleges vagy. Mert bár az ékszereim egyediek, de attól lesznek igazán különlegesek, hogy te viseled őket.

A kollekcióim egy-egy témakör köré épülnek. A világ változásait vagy a saját érzéseimet dolgozom fel ilyenkor az ékszerekben. Emellett vannak olyan darabok, amelyek nem kollekciók részei, különleges anyagokból készülnek, szokatlan megoldásokkal.

Újra-ékszer!

Vannak újrahasznosított ékszerek, amiket régi szétszedett ékszerekből alkotok meg. Régóta foglalkozom ezzel, de valahogy most vált igazán érdekessé az ékszer újrahasznosítás.

A saját ékszereimet már hosszú évek óta átalakítom, így a régiből valami teljesen újat készítek, ezzel megőrzöm a régi ékszer darabjait, de mégis egy modernebb, vagy a személyiségemhez jobban illő darabot kapok.

Ha van régi ékszered, amit már nem hordasz, de emlék köt hozzá, vagy szeretnéd újra hordani, de már nem illik hozzád, vagy van rajta egy darab, amit megmentenél, akkor keress bátran! A kreativitás határtalan, így biztosan szuper ékszert kapsz a végén vissza.

Javítás

Nagyon sokan keresnek meg a régi kedvelt ékszerük javításával. Szinte bármit meg tudok javítani, de a bizsujavítás nem csak arról szól, hogy egy ékszert megragasztunk, sokszor ezek az ékszerek emlékeket őriznek és nagyon kedvesek a tulajdonosaiknak. Nekem is vannak emléket őrző ékszereim, ezért minden hozzám kerülő ékszert kincsként kezelek.

Zöld javított lánc
Javítás és átalakítás

Környezettudatosság

Számomra fontos a környezet védelme, ezért a készítés közben is mindig a minimál szeméttermelésre törekszem. A javítás is részben ezt a célt szolgálja, miért vennénk újat folyton, ha meg is lehet javítani?

Vannak Zero Waste, azaz hulladékmentes ékszereim, amik semmilyen hulladékot nem termelnek, mivel minden leeső darab végül tömőanyagként kerül felhasználásra. Ezek a MAKRAMÉ ékszereim.

A csomagolásnál is törekszem a környezettudatosságra, ezért igyekszem újrahasznosított anyagokat használni, ezért a borítékokat is újrahasználom.

Garancia

Magas minőség, megbízhatóság. Annyira bízom termékeimben, hogy a nálam vásárolt ékszerekre teljeskörű garanciát vállalok.

A Bizsu Manufaktúra tehát javítás, készítés és átalakítás vagyis minden, ami BIZSU.