A lehetetlen is lehetséges!

A Bizsu Javítás PONT arról szól, hogy bármilyen bizsut igyekszem megjavítani.

Azért mutatok egy körképet, hogy mégis miket lehet, és mi az amit biztosan nem lehet. Mert sajnos van olyan, amit biztosan nem lehet, varázsló én sem vagyokb6595be946a63cbd8be956cf75fea16c


Ha túl hosszúnak véled a leírást, akkor nyomj egy ctrl+F betűt és a felugró ablakban tudsz rákeresni arra ami érdekel.

Hogy miért érdemes megjavíttatni?

Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy ezek az ékszerek nagyon kedvesek a használójuk számára, sajnálják kidobni és sokan egyszerűen a fiók mélyére teszik ezeket az ékszereket. Vagy a rohanó társadalmunkban inkább kidobunk mindent és újat veszünk. Pedig a legtöbb ékszer javítható és ha mégsem akkor a darabjait fel lehet használni egy másik ékszerhez.

Az ára egy javításnak néha annyiba kerül, mint amennyiért vettük, való igaz, de az esetleges emlékek, érzések megfizethetetlenek, amelyek hozzá fűződnek. Drágább ékszernél pedig mindenképp megéri. Ráadásul gyakran elég egyszer megjavítani.

Ha az ékszer még garanciás, vagyis még új, akkor érdemes visszavinni, mert így a gyártó visszajelzést kap a termékét illetően, illetve a típushibák is kiderülnek.

Biztosan javítható akkor, ha:

 • Elromlott, eltört a zár vagy csak nem megfelelő számodra
 • Eltört a fülbevaló akasztója.
 • Elszakadt a damil, gumi (karkötő esetén) és megvan minden darabja. Ha nincs akkor pótolni lehet.
 • Egy-két soros nagy szemű gyöngy nyaklánc, ha megvan minden szem belőle újra lehet fűzni.
 • Csomósan fűzött karkötők, nyakláncok
 • Ha kiesett egy kő és megvan, akkor speciális kőragasztóval vissza lehet ragasztani.

Nem biztos, hogy javítható:

törött bizsu

Letört darabok: nehéz ügy a letört darab mert a bizsu fémek nem forraszthatók és nem ragaszthatók általában, de jó hír, hogy átalakítással általában megoldhatók az ilyen típusú problémák. Ha kis karika törik le, akkor szimmetrikussá kell tenni az ékszert, mint a lenti képen. Illetve egyéb pótlással megoldhatók, mint amikor az embernek műlábat készítenek.

 • Elszakadt lánc: több mindentől függ, hogy javítható-e. A lánc típusa határozza meg elsősorban. Szemekből álló lánc nagy eséllyel javítható. Ha a szemeket összeforrasztották, akkor kis karikával lehet pótolni. Ha a lánc szemei nincsenek összeforrasztva, akkor egyszerűen megjavítható. A kígyólánc és a rugós lánc nem javítható alap esetben. De erre is ki lehet találni valamit, de ez már megbeszélés kérdése:)
kiesett kő

Ha kiesett egy kő és elveszett, akkor nem biztos, hogy pont ugyan olyannal tudom pótolni. Nem minden méret és szín van jelenleg készleten és nem minden kapható. A régebbi ékszerek színes köveit nem mindig lehet beszerezni. A víztiszta színű kőre nagyobb esély van, hogy pótolható.

 • Egy-két soros nagy szemű gyöngy nyakláncnál, ha a szemek elvesztek, akkor nem biztos, hogy pont ugyanolyan gyönggyel tudom pótolni.  Ez főleg a régi nyakláncokra igaz, mert a tekla gyöngyök például régen sárgábbak voltak. Amennyiben a gyöngysor jellege megengedi a lánc végére lehet pótolni kicsit eltérő színű gyöngyöt is, ott nem fog látszódni, mert az hátulra esik.
 • Abban az esetben, ha nem javítható, és szeretnél megválni tőle, akkor beszámítom Neked másik ékszer javításánál, vagy átalakításnál. Ha elszakadt gyöngysorod van és nem szeretnéd javíttatni megbeszélés alapján azt is be lehet számítani.
 • Azt is kérheted, hogy alakítsam át Neked, ha másik ékszert szeretnél belőle. Az Újra-Ékszer oldalt, azért hoztam létre, hogy bemutassam azt a szolgáltatást, amikor egy régi, megunt, nem használt ékszerből valami teljesen más készülhet.

Ha javítandó ékszered van akkor itt megtalálsz:
bizsumanufaktura-kukac-gmail.com

Ha jobb szereted a telefont:: 06202365636 (10 ÉS 17 óra közt)

Fontos, hogy tudd: nem javítok:

 • Óraszerkezetet
 • Nemesfém ékszert
 • Gyöngyfűzéssel készült ékszert

De ne keseredj el, mert van megoldás erre is!  A Gyöngyfűző Specialista megnézi és ha javítható, akkor megoldja a problémát! Megtalálod a Facebook oldalán a Klárik Tünde Gyöngyékszer Butik néven.

Árak

Mivel minden javítás más ezért nem tudok pontos árat mondani. Az ékszertől függ, hogy mit kell javítani rajta, mit kell cserélni, mennyi alapanyag kell hozzá, mennyi munka van vele. Egy kapocs cseréje egyszerűbb, mint újrafűzni egy láncot. Épp ezért nem lehet ugyan az az ára sem.

Árkalkulációt általában csak azután tudok mondani, hogy láttam is az ékszert, de jellemzően 5000 Ft alatt szokott lenni a javítás.  

Fűzés árak hozzávetőlegesen:

Sima láncok újra fűzése: 2000-2500 Ft közt, bonyolultságtól, hossztól függően.

Csomós lánc fűzése 2500-5000 Ft közt, a lánc hosszától függően.

Postaköltség

Ha átutalással fizetsz, általában a posta 600-800 Ft közé szokott esni, a levél súlyától függően, utánvétes fizetéskor a postaköltség 1135 Ft a visszapostázáskor.

Az elmúlt 5 évben még egy csomag sem tűnt el. Ajánlottan kell postázni és pufi borítékba csomagolni!

Személyes átadás esetén természetesen nincs postaköltség. Személyes találkozó egy előre egyeztetett időpontban lehetséges. Általában hétköznaponként 9-12 vagy 14-18 óra közt a 17. kerületben.

Mikorra lesz kész az ékszered?

Általában két héten belül, de sürgős esetekben a megbeszélt időpontra. Kisebb javítások általában hamar megvannak, a nagyobbakra kell várni esetleg többet, illetve attól is függ éppen mennyi más munka van. Apróbb javytásokat, amik 5-15 perc alatt készen vannak, meg tudok csinálni rögtön is.


Fontos tudnivalók:

Fülbevalót mindig párosával küldj! Akkor is, ha csak az egyik felével van probléma. Azért fontos ez, mert például, ha elveszett követ kell pótolni, akkor a kő pontos színét látni lehet a fülbevaló párján.

Ha a számlázási cím eltér a szállítási címtől, akkor kérlek ezt jelezd!

Hogyan?

Az ékszered érdemes lefotózni és elküldeni a bizsumanufaktura@gmail/pont/hu emali címre. A kép alapján nagy valószínűséggel meg tudom mondani, hogy javítható e vagy sem.