A lehetetlen is lehetséges!

A Bizsu Javítás PONT arról szól, hogy bármilyen bizsut igyekszem megjavítani.

Azért mutatok egy körképet, hogy mégis miket lehet, és mi az amit biztosan nem lehet. Mert sajnos van olyan, amit biztosan nem lehet, varázsló én sem vagyokb6595be946a63cbd8be956cf75fea16c


Hogy miért érdemes megjavíttatni?

Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy ezek az ékszerek nagyon kedvesek a használójuk számára, sajnálják kidobni és sokan egyszerűen a fiók mélyére teszik ezeket az ékszereket. Vagy a rohanó társadalmunkban inkább kidobunk mindent és újat veszünk. Pedig a legtöbb ékszer javítható és ha mégsem akkor a darabjait fel lehet használni egy másik ékszerhez.

Az ára egy javításnak néha annyiba kerül, mint amennyiért vettük, való igaz, de az esetleges emlékek, érzések megfizethetetlenek, amelyek hozzá fűződnek. Drágább ékszernél pedig mindenképp megéri. Ráadásul gyakran elég egyszer megjavítani.

Ha az ékszer még garanciás, vagyis még új, akkor érdemes visszavinni, mert így a gyártó visszajelzést kap a termékét illetően, illetve a típushibák is kiderülnek.

Biztosan javítható akkor, ha:

 • Elromlott, eltört a zár.
 • Eltört a fülbevaló akasztója.
 • Elszakadt a damil, gumi (karkötő esetén) és megvan minden darabja.
 • Egy-két soros nagy szemű gyöngy nyaklánc, ha megvan minden szem belőle újra lehet fűzni.
 • Ha kiesett egy kő és megvan, akkor speciális kőragasztóval vissza lehet ragasztani.

Nem biztos, hogy javítható:

 • Letört darabok: nehéz ügy a letört darab mert a bizsu fémek nem forraszthatók és nem ragaszthatók általában, de jó hír, hogy átalakítással általában megoldhatók az ilyen típusú problémák. Ha kis karika törik le, akkor szimmetrikussá kell tenni az ékszert, mint a lenti képen. Illetve egyéb pótlással megoldhatók, mint amikor az embernek műlábat készítenek.
törött bizsu
 • Elszakadt lánc: több mindentől függ, hogy javítható-e. A lánc típusa határozza meg elsősorban. Szemekből álló lánc nagy eséllyel javítható. Ha a szemeket összeforrasztották, akkor kis karikával lehet pótolni. Ha a lánc szemei nincsenek összeforrasztva, akkor egyszerűen megjavítható. A kígyólánc és a rugós lánc nem javítható alap esetben. De erre is ki lehet találni valamit, de ez már megbeszélés kérdése:)
 • Ha kiesett egy kő és elveszett, akkor nem biztos, hogy pont ugyan olyannal tudom pótolni. Nem minden méret és szín van jelenleg készleten. A víztiszta színű kőre nagyobb esély van, hogy pótolható.
kiesett kő
 • Egy-két soros nagy szemű gyöngy nyakláncnál, ha a szemek elvesztek, akkor nem biztos, hogy pont ugyanolyan gyönggyel tudom pótolni.  Ez főleg a régi nyakláncokra igaz, mert a tekla gyöngyök például régen sárgábbak voltak. Amennyiben a gyöngysor jellege megengedi a lánc végére lehet pótolni kicsit eltérő színű gyöngyöt is, ott nem fog látszódni, mert az hátulra esik.
 • Abban az esetben, ha nem javítható, és szeretnél megválni tőle, akkor beszámítom Neked másik ékszer javításánál, vagy átalakításnál. Ha elszakadt gyöngysorod van és nem szeretnéd javíttatni megbeszélés alapján azt is be lehet számítani.
 • Azt is kérheted, hogy alakítsam át Neked, ha másik ékszert szeretnél belőle. Nézd meg az Átalakítás oldalt, hogyan működik ez a szolgáltatás!


Ha javítandó ékszered van akkor itt megtalálsz:


javitas(kukac)bizsuatvaltoztatas.hu


Ha jobb szereted a telefont: 06202365636

(10 és 17 óra közt)

Fontos, hogy tudd: nem javítok:

 • Óraszerkezetet
 • Nemesfém ékszer javítását
 • Gyöngyfűzéssel készült ékszert

De ne keseredj el, mert van megoldás erre is!  A Gyöngyfűző Specialista megnézi és ha javítható, akkor megoldja a problémát! Megtalálod a Facebook oldalán a Klárik Tünde Gyöngyékszer Butik néven.

Árak

Mivel minden javítás más ezért nem tudok pontos árat mondani (pár kivételtől eltekintve). Az ékszertől függ, hogy mit kell javítani rajta, mit kell cserélni, mennyi alapanyag kell hozzá, mennyi munka van vele. Egy kapocs cseréje egyszerűbb, mint újrafűzni egy láncot. Épp ezért nem lehet ugyan az az ára sem.

Árkalkulációt általában csak azután tudok mondani, hogy láttam is az ékszert, de jellemzően 5000 Ft alatt szokott lenni a javítás.  1-2 darab esetében ez kb 2-3000 Ft-ot jelent, de minden ékszer más ezért egyedi árakat tudok mondani minden darabhoz, annak megfelelően, hogy mennyire bonyolult a javítás, milyen alkatrészek kellenek stb.

A fix áras javítások:

Fűzések
Nyaklánc2000 Ft
Csomós nyaklánc2 500 Ft
1-2 soros karktötő1 600 Ft
3 vagy több soros karkötő2000 Ft
csomós karkötő1 600 Ft
Csere
Kapocs600 Ft
Fülbevaló akasztó600 Ft
Kőpótlás100 Ft /db

Az árak az anyag- és munkaköltséget tartalmazzák az elmúlt évek tapasztalatai alapján. Több darab esetén lehetséges kedvezmény.

Postaköltség

Ha átutalással fizetsz, általában a posta 600-800 Ft közé szokott esni, a levél súlyától függően, utánvétes fizetéskor a postaköltség 1135 Ft a visszapostázáskor.

Személyes átadás esetén természetesen nincs postaköltség. Személyes találkozó egy előre egyeztetett időpontban lehetséges. Általában hétköznaponként 9-12 vagy 14-18 óra közt a 17. kerületben.

Mikorra lesz kész az ékszered?

Általában két héten belül, de sürgős esetekben a megbeszélt időpontra. Kisebb javítások általában hamar megvannak, a nagyobbakra kell várni esetleg többet, illetve attól is függ éppen mennyi más munka van. Apróbb javytásokat, amik 5-15 perc alatt készen vannak, meg tudok csinálni rögtön is.


Fontos tudnivalók:

Fülbevalót mindig párosával küldj! Akkor is, ha csak az egyik felével van probléma. Azért fontos ez, mert például, ha elveszett követ kell pótolni, akkor a kő pontos színét látni lehet a fülbevaló párján.

Ha a számlázási cím eltér a szállítási címtől, akkor kérlek ezt jelezd!

Hogyan?

Az ékszered érdemes lefotózni és elküldeni a javitas(kukac)bizsuatvaltoztatas(pont)hu emali címre. A kép alapján nagy valószínűséggel meg tudom mondani, hogy javítható e vagy sem.