Országok viselete: India

menyegzolap

India: a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa. Kultúrája igen színes és gazdag. Az emberek 80%-a hindu vallású.

Viselet

Az indiai nők és férfiak hagyományos viselete a szári. Emellett persze a nyugati ruházat is megjelent, de a leginkább egyszerű pamutruhát szeretnek hordani. A nyugatias ruhák is “indiai” jellegűek, színükben és mintázatukban, a nadrág lehet szűk, de lehet buggyos aljú is. A hagyományos viseletet hétköznap visszafogottabb stílusban, ünnepekkor pedig gazdagon díszítve hordják.

Ékszerek

Kifejezetten szeretik az ékszereket. Minél több, annál jobb! A tradicionális ruhákhoz illő tradicionális ékszereket felvenni, főleg esküvőre.

Indiában a drágakőbányászat és gyöngyhalászat régmúltra tekint vissza. Több mint 2000 éve az egyik legfontosabb ország, ahonnan származnak a drágakövek. Ezért is van az, hogy a ruházatuk tele van ezekkel a pompás kövekkel.

bharata

Motívumok és anyagok

Navaratna – amely egy amulett, amit kilencféle drágakő alkotja, ezek együttesen jelképezik a hindu univerzum kilenc főbb istenségét.

OM – az alaphang, amely az univerzumot működteti

Alapanyagok: arany, ezüst, réz, gyöngyök, drágakövek, fém gyöngyök, üveggyöngyök, csengők.

Nyakláncok és fülbevalók

A széles nyakba simuló, színes, gazdagon cizellált nyaklánctípus az egyik, amit kedvelnek. Rendkívül változatosak, tele kövekkel, gyöngyökkel. Többnyire aprólékos munkával több darabból rakják össze.

Emellett a másik kedvelt fazon a hosszú láncon lógó amulettek. Ezt a két stílust keverni is szokták.

A fülbevalók jellemzően nagyok, lehetnek karikák, de leginkább csepp, ovális, virág mintázatúak lelógó kicsi csüngőkkel.

Az ékszerek szinte minden esetben összhangban vannak. Nem jellemző a keveredés, ékszerszetteket hordanak, így teremtve meg az egységet.

bharata

Karperec, gyűrű és bokaperec

A karperecek végtelen mennyiségben hordhatók. Sima csengő karperecek vagy a középső ujjhoz csatolt változatuk is igen népszerű. Bokájukon is szeretnek hordani láncokat, de nem csak a kicsi vékonyat, hanem akár kis csengővel ellátottakat vagy szintén a lábujjhoz kapcsoltakat. A gyűrűk fazonjai is változatosak, kövekkel és gyöngyökkel díszítettek, illeszkedve a fő ékszerekhez. Ujjukon és lábujjukon is hordanak gyűrűket.

pintertest

Fejdíszek

India az egyik olyan ország, ahol a fejdíszek szinte kötelezőek. Kisebbek, nagyobbak, alkalomtól és ünnepektől függően. Ha nem viselnek fejdíszt akkor díszes kendőt is szoktak hordani. A homlokukon a hinduk piros pöttyöt viselnek, amelynek vallási jelentősége van.

Különleges ékszerek

Orrkarikák, melyekből lánc futhat a fülbevalóhoz. Ezek is díszítettek és egyszerűek is lehetnek. Különböző méretekben hordják. Fülpiercing is igen kedvelt, a fül felső részében.

Turbándíszt a férfiak hordanak a turbánjukba tűzve.

pinterest

Összességében India a színek és formák tárháza. Lenyűgöző India.

KCSI

0

Kosarad

Quantity: 0 Items: 0
The Cart is Empty
No Product in the Cart!
Ft
Ft
Ft0.00