Mesterségek Ünnepe

Idén a 30. születésnapját ünnepli a Mesterségek Ünnepe!

Augusztus 18-21-ig kerül megrendezésre idén is a Mesterségek Ünnepe a Budavári Palota körül.

Idén is sok színes program és rengeteg kiállító várja a látogatókat. Az idei különleges év, hisz 30 éve tartották az első kézműves ünnepet. Az idén a fókuszban a játék lesz, 52 népművészeti egyesület 100 játékműhellyel és játszóházzal várja a látogatókat.

A kiemelt vendég Üzbegisztán és Kína lesznek sok érdekes kiállítóval: lószőrfonás, miniatűrfestés, hímzés, textilfestés és még sok más.


Ékszer kiállítók dióhéjban:

Üzbegisztánból:  “Izzatillo Ruziev tradicionális, bukharai ékszereket készít: kézzel készített, hagyományos, exkluzív ezüst és arany zománcozott ezüst karkötőket, nyakláncokat, gyűrűket, fülbevalókat, nyakékeket drága és fél drága kövekkel díszítve.”

Mellette ott lesz még Kosbor Kézműves műhely az ékszerek mellett játékokkal és hangszerekkel.

Gyöngyfűzéssel foglalkozó kiállítók: Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves EgyesületMagyar Gyöngyfűző egyesület, Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesülete, Napsugaras Dél-Tisza menti Népművészeti és Kulturális Egyesület


Emellett persze rengeteg program gyerekeknek, felnőtteknek, zenés, táncos, kézműves… szóval érdemes kimenni, körbenézni a kézművesek között.


KCSI

0

Kosarad

Quantity: 0 Items: 0
The Cart is Empty
No Product in the Cart!
Ft
Ft
Ft0.00