Kapocs fajták

Ismered a nyakláncodat? Megmutatom milyen kapcsok vannak, meglátod nem is olyan kínai!

Nem sok fajta kapocs van, és a plusz információ mindig jól jön. Főleg, ha vásárolni vagy javíttatni szeretnénk.

Lássuk:

1.Delfin kapocs

Könnyen kezelhető, biztonságos, több méretben és fajtában létezik. A legjobb kapocs igazából. A kis “fül” rész szokott letörni, de a jó minőségű kapocs nagyon sokáig bírja. Nemesfémből gyártják.


2. Rugós kapocs

Kicsit nehezebben kezelhető, ez is biztonságos Hamarabb tönkremegy, mint a delfinkapocs, a benne lévő rugó szokott eltörni. Nemesfémből is gyártják.


3. T-kapocs

Könnyen kezelhető, de ha a valamiért a lánc felcsúszik a nyakadban akkor könnyen kinyílik. Ebből létezik több féle mintával ellátott, ezért kedvelik. Meg amúgy különleges, és a legegyszerűbb kapcsok közé tartozik.


4. Beakasztós kapocs

Ez egy kisebb rugószerű kapocs. Nagyon biztonságos, könnyen kezelhető.


5. Mágneses kapocs

Rém egyszerűen kezelhető, hisz csak összekapcsolódik a mágnes:D Viszont nagy hátránya, hogy pont emiatt könnyen szét is jön.


6. Csavaros kapocs

A neve is mutatja, hogy csavaros megoldással záródik, egyszerűen kezelhető, de ha nem húzzuk rá, akkor könnyen kicsavarodik a nap végére.


7. Golyós kapocs

Viszonylag könnyű bekapcsolni és nem is kapcsolódik ki. Különleges fajta kapocs.


8. Ékszerkapocs

Ezt a típust használják a legrégebb óta. Főleg gyöngysorokhoz jellemző. Be kell akasztani, aztán benyomni, nem a legkönnyebben zárható, de biztonságos. Előnye, hogy ebből gyártanak olyat amire több soros láncot is lehet fűzni.


Plusz: Órakapocs

Az órakapcsot talán mindenki ismeri. Az ékszer jellegű órákat szokták ezzel a kapoccsal ellátni. Nem könnyű bekapcsolni, ellenben könnyen kinyílik 😀


Van itt egy bejegyzés a fülbevaló akasztókról is.


Hasznosnak találtad? Vagy nem? Minden vélemény számít!

Kövesd a Bizsu Blogot, mert biztosan lesz olyan téma ami érdekel. Vagy már volt is. 🙂 Épp ezért, hogy ne maradj le iratkozz fel a heti blog összesítőre! Így minden csütörtökön megkapod a friss bejegyzéseket, kényelmesen a postaládádba!

banner

Ha Facebookot jobban szereted, akkor megtalálsz ott is!

banner

Kövess, likeolj, és persze érezd jól magad minden nap!

KCSI

0

Kosarad

Quantity: 0 Items: 0
The Cart is Empty
No Product in the Cart!
Ft
Ft
Ft0.00