FONOS INFORMÁCIÓ!
2018.04.23.-06.30. között nem lesz elérhető a javítás-készítés szolgáltatás, szülési szabadság miatt. A webáruház postai kézbesítéssel továbbra is üzemel.


A lehetetlen is lehetséges!

A Bizsu Javítás PONT arról szól, hogy bármilyen bizsut igyekszem megjavítani.

Azért mutatok egy körképet, hogy mégis miket lehet, és mi az amit biztosan nem lehet. Mert sajnos van olyan, amit biztosan nem lehet, varázsló én sem vagyokb6595be946a63cbd8be956cf75fea16c


Biztosan javítható akkor, ha:

 • Elromlott, eltört a zár.
 • Eltört a fülbevaló akasztója.
 • Elszakadt a damil, gumi (karkötő esetén) és megvan minden darabja.
 • Egy-két soros nagy szemű gyöngy nyaklánc, ha megvan minden szem belőle újra lehet fűzni.
 • Ha kiesett egy kő és megvan, akkor speciális kőragasztóval vissza lehet ragasztani.

Nem biztos, hogy javítható:

 • Letört darabok: általában nem ragaszthatók vissza, de jó hír, hogy átalakítással általában megoldhatók az ilyen típusú problémák. Ha kis karika törik le, akkor szimmetrikussá kell tenni az ékszert. Mint a képen:

törött bizsu

 • Letört darabok: vannak olyan esetek, amikor a részek forrasztva voltak, és szétestek, letörtek, ebben az esetben látnom kell a darabot, hogy megmondjam javítható e, de nagy részük javítható
 • Elszakadt lánc: több mindentől függ, hogy javítható-e. A lánc típusa határozza meg elsősorban. Szemekből álló lánc nagy eséllyel javítható. Ha a szemeket összeforrasztották, akkor kis karikával lehet pótolni. Ha a lánc szemei nincsenek összeforrasztva, akkor egyszerűen megjavítható. A kígyólánc és a rugós lánc nem javítható alap esetben. De erre is ki lehet találni valamit, de ez már megbeszélés kérdése:)
 • Ha kiesett egy kő és elveszett, akkor nem biztos, hogy pont ugyan olyannal tudom pótolni. Nem minden méret és szín van jelenleg készleten. A víztiszta színű kőre nagyobb esély van, hogy pótolható.

kiesett kő

 • Egy-két soros nagy szemű gyöngy nyakláncnál, ha a szemek elvesztek, akkor nem biztos, hogy pont ugyanolyan gyönggyel tudom pótolni.  Ez főleg a régi nyakláncokra igaz, mert a tekla gyöngyök például régen sárgábbak voltak. Amennyiben a gyöngysor jellege megengedi a lánc végére lehet pótolni kicsit eltérő színű gyöngyöt is, ott nem fog látszódni, mert az hátulra esik.

DSCN4343


Ha javítandó ékszered van akkor itt megtalálsz:

javitas(kukac)bizsuatvaltoztatas.hu

Ha jobb szereted a telefont: 06202365636 (10 és 18 óra közt)

Facebookon

A lenti űrlapon


Abban az esetben, ha nem javítható, és szeretnél megválni tőle, akkor beszámítom Neked másik ékszer javításánál, vagy átalakításnál. Ha elszakadt gyöngysorod van és nem szeretnéd javíttatni megbeszélés alapján azt is be lehet számítani.

Azt is kérheted, hogy alakítsam át Neked, ha másik ékszert szeretnél belőle. Nézd meg az Átalakítás oldalt, hogyan működik ez a szolgáltatás!

Bizsu Átalakítás


 Fontos, hogy tudd: nem javítok:

-Óraszerkezetet

– Nemesfém ékszer javítását

-Gyöngyfűzéssel készült ékszert

De ne keseredj el, mert van megoldás erre is!  A Gyöngyfűző Specialista megnézi és ha javítható, akkor megoldja a problémát! Megtalálod a Facebook oldalán a Klárik Tünde Gyöngyékszer Butik néven.


Árak:

Mivel minden javítás más ezért nem tudok pontos árat mondani. Az ékszertől függ, hogy mit kell javítani rajta, mit kell cserélni, mennyi alapanyag kell hozzá, mennyi munka van vele. Egy kapocs cseréje egyszerűbb, mint újrafűzni egy láncot. Épp ezért nem lehet ugyan az az ára sem.

Az alapdíj minden esetben 1000 Ft, akár egy akár több terméket kell javítani, ez azonban nem plusz költség, hanem az első javítás ára. (Ez alól egy kivétel van, de ez is megbeszélés kérdése.)

Például, egy kapocs csere és egy gyöngysor átfűzése körülbelül 1500 Ft. Vagy egy fülbevaló akasztó pótlása és egy strasszkő pótlása körülbelül 1200 Ft.

Érdemes több ékszert összeszedni és egyben elküldeni.


Postaköltség:

Ha átutalással fizetsz, általában tartalmazza a javítás ára, utánvétes fizetéskor a postaköltség 1135 Ft a visszapostázáskor.

Személyes átvételkor természetesen nincs postaköltség. Személyes átvétel megbeszélés alapján lehetséges.


Mikorra lesz kész az ékszered?

Általában két héten belül, de sürgős esetekben a megbeszélt időpontra. Kisebb javítások általában hamar megvannak, a nagyobbakra kell várni esetleg többet, illetve attól is függ éppen mennyi más munka van.

Mik lehetnek a kisebb javítások?

 • Akasztó, zár csere
 • Kőpótlás
 • Lánc rövidítés, hosszabbítás
 • Láncos karkötő rövidítés, hosszabbítás
 • Gyöngysor hosszabbítása lánccal

Bonyolultabb/ időigényesebb javítás:

 • Elszakadt karkötő (damil, gumi)
 • Elszakadt egy-két soros gyöngy nyaklánc

Fontos tudnivalók:

Fülbevalót mindig párosával küldj! Akkor is, ha csak az egyik felével van probléma. Azért fontos ez, mert például, ha elveszett követ kell pótolni, akkor a kő pontos színét látni lehet a fülbevaló párján.

Ha a számlázási cím eltér a szállítási címtől, akkor kérlek ezt jelezd a megjegyzés rovatban!Rendelés

Az ékszered érdemes lefotózni és elküldeni a javitas(kukac)bizsuatvaltoztatas(pont)hu emali címre. A kép alapján nagy valószínűséggel meg tudom mondani, hogy javítható e vagy sem.

Árkalkulációt általában csak azután tudok mondani, hogy láttam is az ékszert, de jellemzően 5000 Ft alatt szokott lenni a javítás.  1-2 darab esetében ez kb 2-3000 Ft-ot jelent, de minden ékszer más ezért egyedi árakat tudok mondani minden darabhoz, annak megfelelően, hogy mennyire bonyolult a javítás, milyen alkatrészek kellenek stb.


Esetleg átalakíttatni szeretnél? Nem tudod még mi az? Akkor nézd meg a Bizsu Átalakítás oldalt is!

Bizsu Átalakítás


Honnan tudod milyen bizsu áll jól? Elárulom! Kérd a tanulmányt!


Általános Szerződési Feltételek