Írisz Bizsu

Kövesdi Csilla Írisz vagyok, a Bizsu Manufaktúra és az Írisz Bizsu megálmodója.

Pár szó rólam: Az alkotás gyerekkorom óta része az életemnek. Mindenféle maradék anyagokat, cserepeket, hobby kellékeket kaptam, abból készítettem tárgyakat. Aztán kaptam egy zacskó gyöngyöt és elkezdtem fűzni. Egy sort, majd kettőt majd később pedig bonyolultabbakat is. Végül ötvösnek tanultam, és amellett is folyton bizsukat készítettem. A 3 kicsi gyermekem mellett pedig az ékszerek készítése, a bizsu készítés vált a legkedvesebb tevékenységemmé.

Több, mint ékszer: életérzés

Saját készítésű ékszereimnek az Írisz Bizsu nevet adtam. Mind egyedi darab, amiket jól lehet az öltözékekkel kombinálni. Nem kifutóra készült óriás darabok, viszont figyelem felkeltőek, színesek és vidámak. Egyediségükkel a szabadság és különlegesség érzését adják annak aki viseli őket.

Nagyon szeretek kísérletezni a különböző technikákkal, anyagokkal, formákkal. Rengeteg mindent kipróbálok, ha találok valami új ékszer készítési módot, azt biztosan kipróbálom. Készülnek ékszerek műgyantából, fából, parafából, műanyagból, fémből, fonalból, termésekből, művirágból, drótból, anyagból, gyurmából, üvegből…. Ezért hívom őket kreatív ékszereknek.

Ékszer alkotás

A bizsuk szerelmeseként folyamatosan az újat keresem. A saját ékszereimet már hosszú évek óta átalakítom, így mindig  a régiből valami teljesen újat készítek. Nagyszerű látni, hogy a régi darabok kedvenc részei újjáélednek. Ezt szerettem volna megosztani másokkal is, ezért alkottam meg ezt az egyedi szolgáltatást: bizsuk átalakítása.

Javítás

Az ékszerek javítása mára a vállalkozás törzsévé nőtte ki magát. Nagyon sokat keresnek meg, hogy régi kedvelt ékszerük javítását vállaljam el. Szinte bármit meg tudok javítani, de a bizsu javítás nem csak arról szól, hogy egy ékszert megragasztunk, sokszor ezek az ékszerek emlékeket őriznek és nagyon kedvesek a tulajdonosaiknak. Nekem is vannak emléket őrző ékszereim, ezért minden hozzám kerülő ékszert kincsként kezelek.

Zöld javított lánc

Elkötelezettség

Hiszek abban, hogy bármiből lehet ékszert készíteni. Tényleg bármiből.  Mivel támogatom a “hasznosítsuk újra” mozgalmat, ezért nálam is vannak újrahasznosított ékszerek (például hajcsatból, órából). Ezek mellett pedig vannak un. átalakított ékszerek. Ez azt jelenti, hogy régi nyakláncokból fülbevalót készítek vagy épp fordítva, határ a csillagos ég:D

Környezettudatosság

Számomra fontos a környezet védelme, ezért a készítés közben is mindig a minimál szeméttermelésre törekszem. A javítás is részben ezt a célt szolgálja, miért vennénk újat folyton, ha meg is lehet javítani?

Vannak Zero Waste, azaz hulladékmentes ékszereim, amik semmilyen huladékot nem termelnek, mivel minden leeső darab végül tömőanyagként kerül felhasználásra. Ezek a MAKRAMÉ ékszereim.

A csomagolásnál is törekszem a környezettudatosságra, ezért igyekszem újrahasznosított anyagokat használni, ezért a borítékokat is újrahasználom.

Garancia

Magas minőség, megbízhatóság. Annyira bízom termékeimben, hogy a nálam vásárolt ékszerekre teljes körű garanciát adok.Nem csak ékszer

Az ékszerek mellett ékszertartók is helyet kaptak a kínálatban. Ezekben a tartókban tárolhatunk ékszereket, kincseket, apróbb-nagyobb dolgokat. A dobozok kézzel festettek, a horgolt tartók is mind egyedi darabok kézzel készülnek.

fehér mini szütyő

A Bizsu Manufaktúra tehát javítás, készítés és átalakítás vagyis minden ami BIZSU.