Útmutató a nyakláncok hosszához

Tudtad, hogy hány féle hosszúságot különböztetünk meg a nyakláncok terén?
Azt már bemutattam, hogy hány féle dekoltázs létezik, most megmutatom, hogy hány fajta nyaklánc hosszúság van.
nyaklánc hossz

pinterest.com

Collar/ nyakpánt:  30-33 cm hosszú, szorosan simul a nyakra. A legjobban a v-nyakú, csónak nyakú vagy vállat szabadon hagyó ruhákhoz illik. Mivel nagyon elegáns külsőt kölcsönöz, ezért a menyasszonyi ruhákhoz is előszeretettel választják a hölgyek. A Goth stílusnak is az egyik közkedvelt darabja.

Chocker/ gallér: 35-40 cm hosszú, a kulcscsonra vagy fölé ér. Minden ruhakivágáshoz kivágáshoz illik A Szívek doktorának Lemonja szinte mindig ilyen nyakláncot hord.

Princess/ hercegnő: 43-48 cm hosszú, a kulcscsont alá ér. Az egyik legkedveltebb nyaklánc hossz. Kerek, magas nyakú vagy mély kivágású ruhákhoz illik a legjobban. Medállal nagyon jól mutat. És biztosan kitaláltátok, hogy miért ez a neve: a legkedveltebb hercegnői és királynői nyaklánc hossz. Erzsébet királynő, ha nyakláncot vesz fel, mindig ezt a hosszt láthatjuk rajta.

Matinee/matiné: 50-61 cmhosszú, mellvonal fölé ér. Átlagos magasságú hölgyeknek ajánlott. Magas és kivágott nyakú ruhákhoz illik a legjobban. Valószínűleg onnan ered a neve, hogy eredetileg a matiné gyermekeknek szóló film volt és rövidebb volt, mint a nagy filmek. Nos ez a nyaklánc is rövidebb mint az Opera társa:D

Opera/opera: 71-86 cm hosszú, a mellvonal alá ér. Hordhatjuk simán egy sorosan, tehetünk rá csomót, akkor a mell vonal fölé ér, de akár duplán is tehetjük a nyakunkba, hogy egy dupla soros gallér nyakláncot kapjunk. Kifejezetten ajánlott alacsonyabb hölgyeknek, mert nyújtja az alakot.

Rope/Kötél: 100-115 cm hosszú, nincs rajta kapocs. Hordhatjuk egy sorosan, duplán vagy triplán feltekerve, de akár karkötőként is feltekerhetjük a kezünkre. Bármely viselethez jól áll, nagyon sokoldalú nyaklánc.

Laria/lasszó: 115 cm feletti nyakláncok. Nagyon elegáns viselet, hordhatjuk hasonlóképpen mint a kötél nyakláncot, mindenhez jól áll, az elegáns ruhákhoz még inkább. Emlékszünk a Charlestone korszakra? Az utóbbi két nyaklánc közkedvelt volt akkoriban.


 

Ha hasznos volt, kövess a Facebookon! Csak kattints és Likeold az oldalt, és máris mindent láthatsz:D

 

Érezd jó magad!

KCSI

0

Kosarad

Quantity: 0 Items: 0
The Cart is Empty
No Product in the Cart!
Ft
Ft
Ft0.00