Újrahasznnosítás

Az újrahasznosítás napjainkban nagyon fontos. Nem hallani róla eleget. 

Szinte mindent újra lehet hasznosítani: papírt, műanyagokat, gumit, parafadugót, napszemüveget … Lehetőségünk van kihasználni a rendszer által adott lehetőségeket, a szelektív gyűjtést, de egyénileg is tehetünk még többet.

Két féle módja van az újrahasznosításnak: az egyik amikor a szemétbe megy, és ipailag újra feldolgozzák. Ezt mindenki ismeri, nálunk is régóta működik, bár annyira nem járunk elöl az újrahasznosítás mennyiségében.

A másik módja, amikor a tárgybók készül valami más. Ez a kreatívabb útja az újrahasznosításnak. Ebben a témában már elég jók vagyunk. A facebook is tele van ilyen klubokkal, sokan készítenek otthon maguknak ilyen újrahasznosított tárgyakat.

Az ékszerek terén is sok lehetőség van ebben a témában. Amint már írtam PET palackból lehet mindenféle ékszert készíteni. Bakelit lemezekből vagy papírból is nagyon szép ékszereket lehet készíteni.

Van egy másik módja is az újrahasznosításnak, amikor régi ékszerekből készítünk valamilyen teljesen más ékszert. Ez egy új irányvonalat nyit az ékszerkészítésben.

Nagyon szeretek ilyen ékszereket készíteni, egészen másképp mozgatja meg az ember fantáziáját. A darabokat össze kell kombinálni, megtalálni mindnek a párját. Gyakran hónapokig vár egy-egy darab arra hogy párt találjon, máskor meg percek alatt elkészül egy-egy ékszer.

Fontosnak tartom az újrahasznosítást, akármelyik formáját is választjuk. Kicsiben kell elkezdeni, mert ugye a társadalom annyira erős amennyire a leggyengébb tagja, tehát mindenki számít. Gondoljunk erre, amikor a szemét kidobására kerül a sor.


Nálam is találsz ilyen újrahasznosított ékszereket, Átalakított ékszerek címszó alatt. Folyamatosan bővül a kínálat, érdemes visszanézni.

KCSI

0

Kosarad

Quantity: 0 Items: 0
The Cart is Empty
No Product in the Cart!
Ft
Ft
Ft0.00