Reklám ékszerek

Vannak reklámok és van ami rosszabb annál!


A minap tallóztam a tévén, amit ritkán szoktam, mert semmi nézhető nincs. Megakadt a szemem egy számomra új dolgon: tv shop ékszereknek.

Hú, gondoltam belenézek, ez érdekes lehet. Nos tényleg érdekes volt, de rossz értelemben. A TV shop cuccok amúgy is kissé túl vannak árazva, de amit itt van, az még ennél is pofátlanabb.

A stratégia, hogy mondunk egy irdatlan összeget, amit a magyar biztos nem tud kifizetni, majd a gyártó nagylelkűen leviszi az árat,  90%-ra, hogy azt gondolja a néző, na most ez az Isten lába. De tényleg? Nézzük csak!

1) Az ár: a szettért mondhatnám, hogy elmegy a 17 672 Ft, de ennél olcsóbban is kapni például a Kristálypláza oldalán. Viszont az, hogy 179990-ért gondolják az eredeti árat… nos hát ez nem csak túlzó, de átverés is. Olvasd miért:

2) A minőség: Ez ARANYOZOTT! nem arany. Ami azt jelenti, hogy ha jó a minősége, akkor évekig lehet hordani, ha rossz, akkor pár hónapig marad ilyen szép. Ha víz éri gyorsabban megy tönkre, tehát fürdeni nem érdemes benne. Az 18 karátos szett lehet hogy érne 180 ezer Ft-ot, de egy bevonatos biztosan nem.

3) A szöveg: ami a képen van, az egy része az egésznek. Elhangzott hogy, az Emporia kristályról azt állítja, hogy igen ritka és csak most, csak itt, csak önöknek ennyi. A google barátunk semmit sem tud az Emporia kristályról, és tanulmányaimból sem emlékszem hasonlóra. Ez valami fantázia név lehet. De attól még lehet ritka… Ki tudja.

Azt állítja, hogy ez a kristály hasonlít a legjobban a gyémánt csillogásához. Nos a gyémánthoz a leghasonlatosabb átlátszó kő, amely a természetben megtalálható és ugyan úgy lehet csiszolni, az a cirkon. A cirkon csillogása nagyon hasonló a gyémántéhoz. A cirkon olyan árban van, mint a többi drágakő. A szintetikus változata a cirkónia, ez olcsóbb, a csillogása viszont ugyan úgy hasonlít a gyémántéhoz. Nos hogy ez az említett kő melyik? Ki tudja.

A köveket több féleképp csiszolják, ez itt a Princess csiszoláshoz hasonlít, bár a kép ezt nem tükrözi sajnos.

4) A végefelé már lehet telefonálni és a csinos számláló szépen visszafele megy, hogy hány darab van még. Nos ezt sem érdemes elhinni. Van olyan, hogy 100 darab termék elfogy 16 perc alatt, láttam már ilyet, de azért a tv-shopnál nem hiszem, inkább marketing fogás.

5) Természetesen a tv-shophoz méltóan a szállítási költség most is apróbetűs és egy szó sem esik róla.

Nos mi a lényeg?

Az, hogy egy közepes ajánlat szépen be van csomagolva egy nagy rózsaszín köntösbe. Átverés az engedmény, kérdéses a minőség, közepes az ár, handabanda a kristály megnevezése és leírása.

Mindenki döntse el maga, hogy részese szeretne e lenni ennek a remek mesének.


KCSI

4 hozzászólás

  Kiss Tamara

  Én véleményem: Ad1 Oda van írva , hogy futatott tehát aranyozott… ha beelkötsz vmibe nézd legalább meg mibe.

  Ad2:http://www.ekszer-sziget.hu/blog/33_mi-az-emporia-kristaly.html Itt van az emporia leírása.

  Ne értsd fére nem védem őket. Én személy szerint vásároltam tőlük nem is 1x…Sose volt gond a termékekkel . Lehet nekem van annyi eszem, hogy tudom mit jelent a futtatott tehát nem fürdök benne stb. Tisztába vagyok vele hogy marketing fogás a bolti ár stb. De az árak amiért valóban meg lehet venni elérhető árak. Ugyan Ezekkel az árakkal találkozunk akármeik boltba ha bizsut akarunk vásárolni. H&M, dm, rossman stb. Amit értékelek, hogy valóban gyorsan szállítanak és valjuk be.. meik bizsu bolt ad 30 napos garanciát a termékeire.. 1 se. 🙂

  Tami

  Kcsi

  Kedves Tamara!
  Köszönöm a hozzászólásod! Olvastam, hogy futtatott, nem gondolom, hogy nem tudják az emberek, hogy ez mit jelent. A gondom nekem azzal van, hogy etikátlan a reklám maga. Lehet jó a minősége, de az a szett sosem volt 179 ezer forint és nem is ér annyit , és ők azt állítják, hogy ennyiről van most leárazva. Nem leárazva van, hanem a normál árat tették ki, és mellé írtak egy irreális összeget, hogy azt érezd ez nagyon megéri neked, ezzel könnyebbé teszik a vásárlást, mert hamarabb döntesz az impulzusvásárlás mellett, hisz 90 %-ot spórolsz. Sajnos nem csak ők csinálják ezt, és ezzel én nem értek egyet.
  Mostanság ritkán vásárolok bizsut ezért nem tudom milyen áron adják, még meg is érheti, ha jó a minősége. A futtatott ékszerekkel szokott gond lenni, de örülök, ha jó tapasztalataid vannak.
  Hosszabb garancia online vásárláskor szokott inkább elérhető lenni, de a 30 nap tényleg jó 🙂

  Üdv.: KCSI

  Jocó

  Tisztelt Szerző!

  Tájékoztatom, hogy a cirkónia nem a cirkon szintetikus változata.
  A cirkónia műtermék, mely azt jelenti, hogy a természetben nincs megfelelője.

  üdvözlettel:
  H.J.

  atv

  Az egész egy nagy átverés.
  Az ebay-n szoktam ilyet venni pár száz forintért, és Kínából ingyen szállítással.
  Ami még nagyobb bóvliság, hogy vettem szín ezüst gyűrűt is ebay-n 2000-t, hogy ezek a TV-ben több 10 vagy 100 ezerbe kerülnének az már minimum, hogy gyanús legyen.
  Mindig találni hülyét aki megveszi.
  – De-hát amíg lószar van, addig veréb is.

Comments are closed.

0

Kosarad

Quantity: 0 Items: 0
The Cart is Empty
No Product in the Cart!
Ft
Ft
Ft0.00