Fülbevalóból nyaklánc

Amikor elhagyjuk a kedvenc fülbevalónkat és nem lehet pótolni, akkor medált szoktam belőle készíteni. Ezt itt vettem, így egy darabot, mert nagyon megtetszett. Gyönyörű a fűzése és a gyöngyök benne. Szoktam járni a régiség boltokat, adományboltot, piacot, hátha kincsekre lelek.

Volt még egy másik medálom, amihez pont passzolt stílusban. A medált örököltem, régi darab. Semmit nem dobok ki, mert előbb utóbb meglesz a helye.

Óralapból nyaklánc

Egy régi órának az ezüst előlapja volt. Ebből készült két nyaklánc.

 

Kitűző

Óirás kitűző, antik darab. Még a nagymamámé volt, sokáig a kincsesláda mélyén hevert. Egy nap rendezgettem a holmikat és a kezembe akadt, eszembe jutott, hogy hasznosítani kellene, mert így csak a doboz mélyén alszik. Átvittem a műhelybe és csináltam belőle egy láncot.

A láncra került pár kiegészítő elem, ami kicsit feldobta az egyszerű láncot. Egyéb gyöngyöt nem tettem rá, mert a kitűző magában is megállja a helyét.


Királynői korona

Felkértek arra, hogy a szépségkirálynő koronáját tisztítsam meg és pótoljak néhány követ, illetve pűr helyen forrasztani is kellett. A képek rosszak, de az eredmény azért jól látható.

Smaragdzöld nyaklánc

kiesett kő

Kiesett a kő a legalsó foglalatból és nem is került elő. Viszont nem volt megfelelő kövem sem, amit beletegyek.

kiesett kő

Ilyenkor leülök gondolkozni, hogy mit lehet tenni, mert ha nincs megfelelő kő, akkor ki kell cserélni az elemet. Viszont csak olyannal lehet helyettesíteni, ami illik a nyaklánc jellegéhez. Ennél a láncnál a zöld színű fonál jutott eszembe, és készítettem belőle kis csüngőket.

kiesett kő pótlása

Végül ilyen lett. Nagyon örült neki a tulajdonosa.


Nyakláncok

A két nyakláncból készítettem egyet. Mindkét nyakláncból elvesztek darabok, nem lehetett pótolni azokat.

A rombuszokat leszedtem a golyós láncról és átkerültek az érmék helyére.

Kaptunk egy nagyon szép, kifinomult láncot. Igazán tökéletes lett.


Fülbevalók

bizsuk

Nem hordtam ezeket, mert túl nagyok voltak, és az egyik még nehéz is volt. Így hát átalakítottam nyaklánccá. Kék gyöngyökből készült a lánc része, amibe belefűztem a fülbevalókat.


Tollas

Volt egy kék tollas fülbevalóm, amit nem használtam.

bizsu átalakítás

Összeszedtem pár gyöngyöt, találtam egy medál, és úgy döntöttem, hogy memória nyakláncra teszem fel az egészet.

bizsu átalakítás

Nagyon szép nyaklánc lett végül belőle:


Esküvői szett

Egy nyaklánc átalakítását kérték. A tulajdonosa szeretett volna egy kis izgamat vinni a nyakláncba, virágokat kért rá, hogy a menyasszonyi ruhájához illeszkedjen. Ehhez hozott hajba tűzhető virágokat.

A végeredmény csodaszép lett. A hajba tűzhető virágok egy része megmaradt, a többiből került fel a nyakláncra és lett belőle fülbevaló.


Gyűrű

Adott volt egy gyűrű, amiből kiesett és eltört a kő.

Ehhez készítettem gyurmából virágot. Persze mást is lehetett volna készíteni belőle, vagy másik követ tenni bele.

Továbbiak hamarosan…