Milyen nyakláncot válasszunk a kislányoknak?

Azt gondolnánk, hogy a kislányainknak is ugyan azokból a dolgokból választhatunk, de nem.

Azt szokták mondani, hogy a gyermekek nem kis felnőttek. Osztom ezt a nézetet, hisz az agyuk is másképp működik, és persze kisebbek is.

vintagerosegarden

Nos akkor mit érdemes figyelembe venni ilyenkor?

♥ A legfontosabb a megbízható háttér! Az ékszer ne tartalmazzon semmilyen káros anyagot. Miért fontos ez? Ha belegondolunk nyáron izzadunk, az izzadtság a nem megfelelő alapanyagú műanyagból vagy festékből oldhat ki vegyi anyagokat. Az izzadt bőr pedig könnyebben felszívja. Ezért mindenképp a biztonságos üzletet javaslom.

Nem javasolt az ékszer viselete 3-4 éves kor alatt, kivéve, ha a gyermek elég nyugodt, és mutat egy kis felelősséget (vagy ha fogzás ékszert szeretnénk a babánknak). Ez azt jelenti, hogy nem tépi le magáról, nem rohangál úgy, hogy beleakadjon valamibe. Nagyon fontos felmérni a gyermek viselkedését, mert az ékszerek nekik életveszélyesek is lehetnek! Sok gyermek még 10-12 éves korában sem érik meg, ne is erőltessük. Had járja a maga útját!

pinterest

Nagyon fontos a méret! A gyermekek kisebbek, ezért a nyakláncuk is legyen kisebb!

A bébiknek un. fogzó nyakláncot lehet kapni, ez borostyánból van, és fájdalomcsillapításra jó. Ezeket készen lehet kapni, gumisak, és a babák méreteinek megfelelőek.

4-7 éveseknek elegendő a 35 cm hosszúságú nyaklánc.

7-10 éveseknek 35-40 cm is lehet.

10-14 éveseknek 40-45 cm az ideális.

14 éves koról, már nem biztos, hogy meg tudjuk mondani hogy mit viseljen. Sőt lehet hogy már korábban sem:D

Ha nem tudunk méregetni, akkor amikor felpróbálja, kb tüdőcsúcsig érjen, ez a legoptimálisabb méret.

♥ A nyaklánc stílusa: ez csak azért kérdés, mert a kisebb lógó darabok jobban beleakadhatnak mindenbe. A legjobb a kicsiknek egy sima gyöngysor. A nagyobbaknak lehet medálost is, de kerüljük a túl sok csüngőt.

♥ Nagyon fontos, hogy milyen a zár a nyakláncon. Lehetőleg gumis legyen a kicsiknek, hogy ne kelljen a zárral bíbelődni. És amíg nem tanulja meg maga használni a zárat, addig maradhat is gumis. Egyszerűbb neki is és magunkat is megkíméljük az állandó ki-be kapcsolástól. Így akár önállóan is felveheti és elkészülhet, mint anya.

etsy

♥Fontos, hogy amikor ékszert adunk a kislányunknak, mondjuk el neki, hogy ez bizony nem játék. Mert bár a gyermekek nem kis felnőttek, de az ékszerek ékszerek maradnak minden korosztálynak. A gyermeknek pedig fokozott veszélyt jelent. Ezt megelőzhetjük, ha már a kezdetekkor elmondjuk neki, hogy ebben olyan lesz, mint anya, és anya sem huzigálja, nem dobálja, nem tépi szét… stb. A gyermek meg fogja érteni, de ha mégsem veszi tudomásul, akkor vegyük el és próbálkozzunk később.

Készíthetünk ilyen nyakláncot is!

etsy

♥ Egy kis plusz: A gumis nyakláncot magunk is elkészíthetjük kicsi lányunknak! Ez az egyik legegyszerűbb lánc. Gyöngyök kellenek hozzá és gumis damil. A hobby vagy kreatív boltokban minden megtalálunk. Csak felfűzzük a gyöngyöt és megcsomózzuk a végét. Egy kicsi csepp ragasztót tehetünk a csomóra. A saját kézzel készült ékszer más jelleget hordoz, mint a készen vásárolt. Próbáljuk ki!

 


 

Jövőhéten kedden a fülbevalókról lesz szó!

Ha tetszett itt megtalálsz:  FacebookBizsu BlogPinterestTwitter

Érezd jól magad!

KCSI

 

 

0

Kosarad

Quantity: 0 Items: 0
The Cart is Empty
No Product in the Cart!
Ft
Ft
Ft0.00