Milyen fülbevaló akasztók vannak?

Fülbevaló akasztó

Akik kíváncsiak milyen fülbevaló akasztó fajták vannak, azoknak készítettem egy kis felsorolást.

Több fajta fülbevaló akasztóból választhatunk. Ha a fülbevaló akasztója nem megfelelő, kicseréltethetjük. Mivel sok az allergiás, ma már minden ékszert nikkelmentesen gyártanak. A fülbevaló akasztókból pedig már létezik szilikon is, hogy a fém érzékenyek is hordhassanak fülbevalót.

1. Beakasztós fülbevaló alapok

A beakasztós fülbevaló alapok közé tartozik a golyós, patentzáras, rugós, hurkos alap. Sokféle stílusú, díszítésű létezik. Érdemes szilikon fülhátsóval hordani, mert könnyen kieshetnek a fülből. Alapvetően 5 fajta színt különböztetünk meg: fekete, ezüst, arany, óarany, bronz és újabban egy fényesebb ezüst.

A kereskedelemben kapható kész fülbevalók 90%-a golyós akasztóval kerül forgalomba (alsó kép). A maradék 10% pedig klipsz.

Fülbevaló akasztók színei

Fülbevaló akasztók színei

A szilikon változtatok is több színben érhetőek el: kék, fehér és rózsaszín. A  képen a felső sor a szilikon, az alsó sor pedig a hagyományos. Jól látszik a különbség.

fülbevaló alkasztüók

Fülbevaló akasztók

Létezik a beakasztós fajtán belül olyan is, amihez nem kell fülbevaló hátsót tennünk az akasztóra. Ez az un. nagy hurkos, a biztonsági záras és a karika fülbevaló (a képen balról jobbra) Ezek jóval biztonságosabbak, az esélye gyakorlatilag nulla hogy elhagyjuk, mert még, ha bele is akad valamibe, ritkán nyílik ki. A hurkos gyakorlatilag soha nem nyílt még nekem ki. Nagy erővel kell húzni, hogy kinyíljon.

Golyós, hurkos, biztonsági és karika fülbevaló

Golyós, hurkos, biztonsági és karika fülbevaló

2.Bedugós fülbevaló alapok

A bedugós fülbevalók gyakorlatilag egy kis pálcikából állnak amire fülhátsót húzunk, hogy megakadályozzuk, hogy kiessen a fülünkből. A fej rész variációi sokfélék lehetnek, létezik gömb, lapos, olyan amibe követ lehet ragasztani stb.

bedugós fülbevalók

Bedugós fülbevalók

Természetesen ebből is készítenek szilikon változatot.

3. Fúratlan fülhöz

Azok, akiknek nincs kifúrva a fülük manapság már több fajta megoldásból is választhatna. Létezik mágneses fülbevaló és klipsz.

A mágneses fülbevaló vásárlásakor ellenőrizni kell, hogy a mágnes elég erős-e, mert, ha nem, akkor bizony könnyen elhagyhatjuk. A klipsz a klasszikus változata a fúratlan fülhöz ajánlott fülbevalóknak. Ebből is több fajta van, a hagyományoson túl létezik egy tekerős változata is (felső sor 2. kép). Ezt tekerni kell, amíg nem illeszkedik a fülre.

A klipszek nagy hátránya, hogy könnyen elhagyhatók. Hatalmas előnye viszont, hogy azok is hordhatnak fülbevalót, akiknek nincs kifúrva a fülük!

klipszek

Klipszek

+ Toldalékok

Mindezeket megkoronázván a fülbevaló alapokra tehetünk díszes fülbevaló toldalékokat, ezek lehetnek olyanok is, amire fűzni lehet, vannak díszes változatok, a variációk végtelenek.

toldalékok

Fülbevaló akasztó toldalékok

Hasznosnak találtad? Vagy nem? Minden vélemény számít!

Kövesd a Bizsu Blogot, mert biztosan lesz olyan téma ami érdekel. Vagy már volt is. 🙂 Épp ezért, hogy ne maradj le iratkozz fel a heti blog összesítőre! Így minden csütörtökön megkapod a friss bejegyzéseket, kényelmesen a postaládádba!

banner

Ha Facebookot jobban szereted, akkor megtalálsz ott is!

banner

Kövess, likeolj, és persze érezd jól magad minden nap!

KCSI

 

 

0

Kosarad

Quantity: 0 Items: 0
The Cart is Empty
No Product in the Cart!
Ft
Ft
Ft0.00