Készíts otthon ékszertartót!

Az ékszerek tárolása nagyon is fontos dolog, hisz vannak olyan darabok, amiket nem lehet csak úgy ledobni a szekrényre. Mutatok pár olyan ékszertartót, amelyet otthon is el lehet készíteni.

Volt már szó a kereskedelmi forgalomban kapható ékszertartókról. Ezek is nagyon szépek, de aki szeret barkácsolni, az sok ötletet meríthet most.

 1) Klasszikus

memória tábla, amit papírboltban is kaphatunk. Gombostű, vagy szép jelölők használhatók hozzá, arra akaszthatjuk fel az ékszereket. Kidekorálhatjuk a hátterét (festék, kollázs, montázs), tehetünk egy képet is hátulra. Aztán mehet a falra, vagy a polcra.

ékszertartó tábla

pinterest.com

2) Ikea hack

Ezek lehetnek karnisok is, de azért Ikea, mert ott rövidebbek is vannak a konyhai tárolásra ajánlják, konténereket ajánlanak hozzá és kampókat. Ennek a variációi szinte végtelenek, úgy rakjuk fel a falra ahogy nekünk tetszik, kampókkal vagy anélkül, konténerrel vagy anélkül. Mindenképp luxus hatást ad az ékszereknek.

bizsu tartó

pinterest.com

3) ÖKO

Az öko minden téren hódít. Az ékszertartónk is lehet öko. Egy ág kell és akasztók. De használhatunk több ágat is, vagy akár olyat is aminek több az elágazása. Hagyhatjuk natúran, de le is festhetjük vagy lakkozhatjuk. Az ágakat feltehetjük a falra két pontos felfüggesztéssel vagy foghatunk egy szebb cserepet, amibe teszünk egy kis gipszet és abba beleszúrjuk a szép ágat. Ha megkötött csak festeni és dekorálni kell.

bizsu tartó

pinterest.com

4) Újrahasznosított

Ez a kategória igen széles és csak a fantáziánk szabhat határt:D A kedvencem a reszelőből átalakított ékszertartó. De lehet gereblyéből, ládából, fiókból, üvegekből, vállfából… A ládát és a fiókot feltehetjük a falra, oldalára lehet szép akasztókat tenni. Az üvegekre kívülről tehetjük a karkötőket, vagy ahogy a kép mutatja, csak pár drót kell és kész az ékszertartó. A vállfa fából legyen, arra tehetünk kampókat az alsó részre, és máris kész az egyedi ékszertartó.

bizsu tartó

pinterest.com

bizsu tartó

pinterest.com

5) Képkeretek, ablakkeretek

Mindenféle képkeret vagy kisebb ablakkeret megfelel. Egy kis felújítás, festés után lehet a keretbe csipkét tenni, akár az egészet bevonni, akár csipke csíkokat tenni. Választhatunk dróthálót is, arra is kiválóan lehet akasztgatni.

bizsu tartó

pinterest.com

6) Fából vasparipa

Ezeket is megvehetjük készen, de el is készíthetjük magunk. Ehhez már kicsit kézügyesség is kell, és persze gondosan meg kell tervezni, hogy fog kinézni. Mérni is pontosan kell, és kell hozzá pár szerszám is. Szóval a legjobb, ha a kedves párunktól kérünk ilyet szülinapunkra:D No nem azért mert nem tudnánk megcsinálni magunk, hanem mert amúgy is elfoglaltak vagyunk, és ezzel adunk egy ötletet is a párunknak. Két legyet egy csapásra…

 

bizsu tartó

pinterest.com

bizsu tartó

pinterest.com

 

Ha tetszett kövess a Facebookon is. 

Minden héten tematikus bejegyzések, akciók, újdonságok várnak, ha követed az oldalt!

Minden problémára találunk megoldást: sok ékszer, kevés ékszer, mit mond a pasid, hova tegyem, unom már, nagyon régiek…. és még sok minden más.

Kövess és érezd jól magad!

KCSI

 

0

Kosarad

Quantity: 0 Items: 0
The Cart is Empty
No Product in the Cart!
Ft
Ft
Ft0.00