Így tisztítsd ékszereid otthon 2. rész: Nemesfémek

Az előző részben a nemesfém ékszerek tisztításáról volt szó általánosságban. Most nézzük meg az ékszer tulajdonságai és alapanyag szerint.

Ezüst ékszert tisztíthatunk timsós főzéssel, ultrahangos mosóval, tisztító kendővel.

Arany ékszert is tisztíthatunk az ultrahangos mosóban, tisztító kendővel.

Fehér arany ékszerünket vigyük ötvöshöz tisztíttatni, vagy speciális tisztítókendővel tisztíthatjuk.

Köves ékszer: a kő fajtájától függ, hogy mennyire bírja az otthoni tisztítást. Az ultrahangos mosást általában mindegyik jól bírja. Figyeljünk arra, hogy a kő ne legyen ragasztva, mert a ragasztott kövek ragasztása elengedhet a hőtől, mert a mosóban keletkezik hő is. Ezeket kézzel, folyóvíz alatt, lágy tisztítószerrel tisztítsuk. A különleges darabokat (borostyán, korall) inkább vigyük el szakemberhez, mert gyakran többet ártunk vele, mint használunk.

igazgyöngy kagylóban

Gyöngyös ékszert inkább bízzuk a szakemberre. Amit tehetünk valódi gyöngyös ékszerünkért: mivel a gyöngynek magas a víztartalma ezért rendszeresen mossuk meg, majd töröljük puha kendővel szárazra. A gyöngyöt károsíthatja a vegyszer, parfüm vagy a krémek. Fényét és értékét elvesztheti. Amikor gyöngyös ékszert szeretnék hordani a parfümöt ne fújjuk magunkra, hanem inkább egy tiszta kendőre fújjuk és dörzsöljük be a bőrünkbe, ahol nem érintkezik a gyönggyel. Vagy egyszerűen fújjuk más testrészre. A térdhajlat egy nagyon jó alternatíva, mert az illat felfele száll, így kellemes illatfelhő vesz körül minket.

Összefoglalva:
– Ha nem akarunk kísérletezni, inkább bízzuk szakemberre.
– Mindig vegyük figyelembe, milyen a kő az ékszerünkben.
– Gyöngyös ékszert inkább ne tisztítsunk otthon.
– Korall, borostyán ékszert ne tisztítsunk az ékszertisztító folyadékkal

Egy kis plusz:
A nemesfém óránkat mindig vigyük szakemberhez! Főleg akkor, ha régebbi ékszerről van szó. Az óra szerkezete nagyon érzékeny, amihez jobb, ha nem nyúlunk.

A következő részben:  A várva várt bizsuról lesz szó. Megtudhatjátok, mire kell figyelni a különböző alapanyagokból készült bizsuk tisztításánál. Két nap múlva megtudhatod!

Nem láttad az első részt?

Így tisztítsd az ékszereid otthon 1. rész

Ne maradj le Te sem! Kövess Facebookon, Likeolj és oszd meg másokkal is, ha hasznosnak érezted!

Bizsu Blog, minden amit a bizsukról tudni akartál!

Mondtam már, hogy lesz egy szupert meglepetésem?

0

Kosarad

Quantity: 0 Items: 0
The Cart is Empty
No Product in the Cart!
Ft
Ft
Ft0.00