Így készül az egyedi: a vázlattól az ékszerig

Amikor felkérnek egy ékszer megtervezésére két dolog lehetséges: vagy van konkrét elképzelés, fénykép és az alapján dolgozhatok, vagy pedig megtervezem vázlatnak.

Ha van kép, akkor a dolog könnyű, hisz tudom, hogy mit szeretne az illető konkrétan. Ez persze nem azt jelenti, hogy tökéletesen pontosan le tudom másolni a képen szereplő ékszert. Attól függ, hogy milyen az ékszer. Igyekszem mindig a lehető leghasonlatosabbat készíteni.

A lenti egy medúzás rendelés volt, ahol pár képet kaptam. Mivel ezek egyike sem volt megvalósítható, ezért összeszedtem a legjobb jellemzőket és abból készítettem egy medált. A fülbevaló egyébként egy gyári termék, de volt még mellette üvegből, láncból és kőből készült változat is.

Ha nincs kép, csak ötlet, akkor pedig vázlatokat szoktam készíteni. Többet is, hogy elérjem az elképzeléshez lehető legközelebb eső ötletet. Ilyenkor ki tudja választani a megrendelő, hogy melyiket szeretné és a vázlat alapján elkészítem az ékszert.

A lenti képeken a piros gyöngysornak készült vázlata. ( A képen még nincsen befejezve.) A vázlaton a jobb oldali kép az övé. Ilyen esetben un. vonalvázlatot is szoktam készíteni (lent), ami egy letisztultabb, jobban látható váza az ékszernek.

Ilyenkor ki tudja választani az illető, hogy mely forma tetszik neki a legjobban és már készül is a kiválasztott darab.

A határidők rugalmasak, ha két nap múlva kell azt is meg lehet oldani, de általában azért egy héten belül szoktam elvállalni. Az ár pedig mindig attól függ mit, miből és hogyan kell készíteni, tehát minden esetben egyedi.


Ha te is ajándékoznál egyedi készítésű ékszert, bátran vedd fel a kapcsolatot velem, a honlap tetején található elérhetőségek egyikén. Igyekszem minden kérést teljesíteni.


KCSI

0

Kosarad

Quantity: 0 Items: 0
The Cart is Empty
No Product in the Cart!
Ft
Ft
Ft0.00