Hogyan válassz alkatodhoz illő nyakláncot

Nem vagyunk egyformák, ezt mindenki tudja. Viszont valamennyien beletartozunk egy-egy testalkat típusba. És ha már megtudtuk milyen testalkat típusba tartozunk, nézzük meg milyen ékszert érdemes választani.

Négy féle női testalkatot különböztetünk meg, de más megközelítésből hármat.

body-shapes-sketch-for-blog

Alma és körte, vonalzó, homokóra, de tulajdonkép az alma és körte hasonlóak. Ha tudományos szempontból is érdekel a dolog, akkor ajánlom a Szupernő oldalát, ahol más megfogalmazásban, de ugyan ezekről a típusokról van szó.

Meghatározza a testalkatunkat a csontvázunk felépítése, vastagséga és az izmok és zsírpárnák elhelyezkedése. Ezek függvénye a testalkatunk. Nem mennék bele túl sok tudományos fejtegetésbe, a lényeg mint mindig, az ékszer, amit viselünk!


Lássuk milyen típusnak milyen ékszer áll jól:

Ha homokóra alkatú vagy a nyaklánc kihangsúlyozza a dekoltázsod, sőt, több esetben az egész összeállításod is, ezért nagyon oda kell figyelned arra, hogy a viselt darab tökéletesen illeszkedjen az alakodhoz. Fülbevalóból mindenféle típus jó lehet.

Ha vonalzó alkattal rendelkezel és nem akarod felhívni a figyelmet a mellkasodra, akkor válassz egy 50-55 cm-es, kulcscsont alatt végződő nyakláncot. Nagyon lapos dekoltázshoz párosíts egy hosszabb és vékony darabot. Fülbevalóból inkább a kisebbeket vagy karikát válassz, de semmiképp az egyenes lógósat.

A formás alma és körte alkathoz jól állnak a mell fölött végződő , körülbelül 45 cm-es nyakláncok, de ennél semmiképp se legyen rövidebb a viselt nyakéked. Fülbevalóból az egyenes lógós is jó és a kisebb bedugós fülbevalók a legjobbak.

Alapból azt viszont ne feledjük, hogy aki törékeny testalkatú semmiképp ne válasszon nagyobb ékszereket, mert elnyomják az ékszerek. Az erősebb testalkatúak bátran hordhatják a nagyobb statement nyakláncokat, nagyobb fülbevalókat, nagy karikákat. De a lényeg az, hogy jól érezzük magunkat a kiválasztott darabban, mert akkor lesz igazán összhangban önmagunkkal.


Ha még több mindent szeretnél tudni, akkor olvasd a blogot!

Találsz leírást arról hogyan tisztítsd ékszereid, vagy hogyan készíts el!

Addig is érezd jól magad!

KCSI

0

Kosarad

Quantity: 0 Items: 0
The Cart is Empty
No Product in the Cart!
Ft
Ft
Ft0.00