Bizsu bazár a piacon

bizsu bazár

Bizsut általában boltban szoktunk venni. Ezek általában teljesen ellenőrizhetőek, tudjuk, hogy mely távol keleti országban készítették, ismerjük a márkát, megbízunk benne. De hol lelhetünk fel akár egyedi darabokat?

Kalandozzunk el kicsit a boltok világától. Rengeteg helyen juthatunk még hozzá izgalmas darabokhoz, gyakran fillérekért.

A színes bazár

bazár

A bazár varázsa vonzza az embert. Szépen kirakott ékszerek sorakoznak egymáson. Az egész egy színes kavalkád. Persze bazárból is több féle akad. Például a nagy asztalos-kirakodós, ahol még a csilláron is ékszer csüngne, ha lenne csillár.

Ezeken a helyeken, főleg külföldön, alkudni szokás, sőt kötelező. Aki nem tud alkudni, az vegyen maga mellé valakit, aki tud, különben ráfizetés lehet a dolog vége.

Az itt kirakott termékek eredete változatos lehet. Lehet helyi, távolkeleti, közelkeleti, északi, déli, vagy amit még el sem tudunk képzelni. Ki tudja honnét szerzik a portékát, tehát, akinek fontos tudni hol töltötte előző életét az ékszer, annak a bazár nem a legjobb választás.

A karácsonyi vásárokon is találkozhatunk ilyen jellegű bazárossal. A helyi piacon megjelenő ékszeres, is jó célpont lehet. Ilyenkor vagy saját terméket árul, vagy viszonteladó. Ha kíváncsiak vagyunk kérdezzük meg.

Made in Hungary

made in hungary

A másik fajtája a bazárnak, ami nálunk is fellelhető, a hazai termékekből álló árusok bazárja. Ezek általában a turisták igényeit szolgálják ki, minden szép nemzeti színű, formájú és mintájú. Turista központokban biztosan fellelhető pár ilyen árus. Itt jó eséllyel kapunk számlát is.

Hand made

wamp

A kézműves vásár a másik hely, ahol nem boltban vásárolunk. Itt általában az ékszereket maguk az eladók készítik. A legnagyobb ilyen hazai vásár a WAMP, amit általában vasárnaponként tartanak havonta egyszer. Itt csak hazai kézművesek termékei vannak.

A piackirakodó

 

A piac a legbizonytalanabb hely. Honnan jön és hová megy itt az árú azt csak az ég tudja. A piacon több féle profilból választhatunk, de a legtöbben “mindenben utaznak”. Van egy kis herendi, egy kis elektronika, és pár ékszer is mindig megbújik egy-egy tálka mélyén… Nos ezek közt van nagyon sok gagyi, de itt lehet találni olyan kincseket is, hogy aztán örülhetünk otthon a szerencsénknek.

Itt is lehet alkudni, nem kötelező, de jobban teszi az ember. Itt igaz, hogy sokszor fillérekért vehetünk izgalmas dolgokat. Persze nagyon kell figyelni és általában egy szavát sem szabad elhinni az eladónak… És számlát ne várjunk.

Nézzük mire kell figyelni ezeken a helyeken.. a következő bejegyzésben elárulom.

 

Kövessd a Bizsu Blogot!

Likolj a Facebookon!

Érezd jól magad:D

KCSI

0

Kosarad

Quantity: 0 Items: 0
The Cart is Empty
No Product in the Cart!
Ft
Ft
Ft0.00