Bazári vásárlás

bizsu bazár

Ha bizsut vásárolunk van néhány dolog, amire érdemes figyelni. Akár ékszerboltban, akár piacon vagy bazárban vásárolunk.

A bazáron és a piacon ugyan azokra kell figyelni:

A válogatáskor a táskánkra mindig ügyeljünk. A pénzt jobb ilyenkor egy másik tárcába tenni, sose a zsebünkbe tegyük! Mindig zárjuk vissza a táskába a tárcát és sose hagyjuk a táskánkat a földön!

bazár

Válogatáskor:

1)Mindig nézzük meg, hogy amit választunk bizsu ép e:

-van e rajta szakdadás,

-kövek hiányoznak-e,

-kapcsa működik, megvan egyáltalán

-a gyöngyök kopottak-e

-mennyire kopott a zsinórja, damilja

A bazárban kisebb az esélye, hogy hibás árut találunk. Ott az ékszerek is általában rendezetten vannak kitéve.

Ha találunk kedvünkre valót és teljesen jó, akkor örüljünk! Ha pont valami nagyon megtetszik, de hibás, akkor mindenképp alkudjunk az árból, ha szeretnénk a bizsut. Vegyük figyelembe, hogy javításra szorul, és gondoljuk végig, hogy hol, hogy tudjuk javíttatni. Sokszor még így is jobban megéri, ha igazi kincset találunk.

2) Az árus nem mindig jó árat mond!

Sokszor szeretnének több pénzt kapni, mint amennyit valójában ér egy bizsu az ilyen színes bazárokban, piacokon. Jól nézzük meg és alkudjunk!

A bazárban általában itthon nem szokás alkudni, mindennek rajta van az ára. Ha külföldre megyünk, sok helyen kötelező alkudni.

3) Otthon mindig tisztítsuk meg a vásárolt portékát! Sosem tudhatjuk ki nyúlt hozzá előttünk, honnan jött a bizsu. Enyhe szappanos vízzel mossuk át, itassuk le a felesleges vizet, és fekve szárítsuk szellős helyen.

A bazározáshoz kedv kell, vagy szenvedély. Egyszer érdemes mindenképp ellátogatni egy bazárba vagy piacra. Ha külföldön járunk a helyi piacot ne hagyjuk ki!

 

Kövessd a Bizsu Blogot!

Likolj a Facebookon!

Érezd jól magad:D

KCSI

0

Kosarad

Quantity: 0 Items: 0
The Cart is Empty
No Product in the Cart!
Ft
Ft
Ft0.00