Amikor nyaral az ékszer…

nyaralás

Itt a nyár! Vigyük nyaralni ékszereinket is! De hogyan érdemes ezt megtenni?

A nyaralás mindig izgalmas dolog! Ilyenkor az ember kényelmes, nyári ruhákat tesz be és hát nem maradhat el mellé az ékszer sem.

Hogyan válasszunk:

A ruhákat kirakhatjuk az ágyra szépen napok szerint, vagy alkalmak szerint (esti sütögetés, gyertyafényes romantikus vacsora, kirándulás…stb.) és ehhez válasszuk ki a megfelelő ékszert.

Tárolás:

A kiválasztott darabokat rakhatjuk szettenként külön organza zsákocskába, horgolt szütyőkbe vagy zárható tasakba. Sőt! A zsákok színe megegyezget a bennük lévő ékszerek színével, így könnyebb megtalálni. Vagy választhatunk egyszerű fehéret, amiben látszik, hogy mi van benne.

A másik megoldás, hogy egy ékszertartót, nagyobb szütyőt, egy szép papírdobozt használunk. Ebbe a már előre összekészített zsákokat is tehetjük, de akár az ékszereket is belerakhatjuk együtt. Ezt a megoldást annyira nem javaslom, mert a végére teljesen összegabalyodnak, aztán csak válogathatjuk fél napig.

Mit és mikor?

Alkalmakra lehetünk bátrabbak, egy romantikus vacsorába bármi belefér.

A sütögetéshez nem érdemes bőr vagy anyag ékszereket választani, mert átvehetik a füst szagát. A hosszú lánc szintén kerülendő, mert beleakadhat a nyárs. Kisebb, rövidebb darabok tökéletesek.

A strandra vízálló ékszert válasszunk, ami ne legyen fém semmiképp! Egy korábbi bejegyzésben már volt róla szó, hogy a fém ékszereknek nem tesz jót a víz. Természetesen a nemesfémek nem tartoznak ide. Itt csak egy kitétel van: ezüst ékszerek bizonyos gyógyvizekben befeketednek. Ha nem megyünk be a vízbe, akkor bármilyen ékszert felvehetünk, de vízbe menetel előtt célszerű levenni, még a nemesfém ékszereket is. A medence alján még megtalálható esetleg az ékszer, de a Balaton mélyén aligha.

Kiránduláshoz szintén bármilyen ékszer jó lehet. Vegyük számításba a holmit amit magunkkal viszünk, nehogy akadályozzák egymást (fényképezőgép, táska, hátizsák)

Kicsi gyerek mellett az ember megtanulja, hogy az ékszer és a gyerek gyakran nem fér meg. De van pár fajta, amit esetleg bevállalhatunk: azok a darabok amik nem láncból készülnek, esetleg még kapocs sincs rajtuk, csak bebújosak. Léteznek olyan ékszerek amiket kifejezetten babákhoz készültek anyukáknak, un. fogzós ékszerek. Később bővebben is lesz róluk szó.

Összességében a nyaralás alkalmával sem kell lemondanunk kedvenceinkről, csak vigyázva szállítsuk őket, aztán élvezhetjük a nyaralást!

KCSI

Lemaradtál? A Bizsu Blogban pótolhatod!

Facebookon követnél? Likeolj!

0

Kosarad

Quantity: 0 Items: 0
The Cart is Empty
No Product in the Cart!
Ft
Ft
Ft0.00